+36 30 014-6375    info@proshooting.hu
Etele vadászbolt Budapest
1119 Budapest Etele út. 65

Hosszútávlövő képzések


Ballisztikai alapkurzus 2020 LEVEL I.


A kurzus azon vadászok és érdeklődők figyelmébe ajánlható , akik szeretnék megismerni és alapszinten begyakorolni az akár 300 - 400 m lövéseket ,  illetve a lövés  közben esetleg előforduló hibák kijavításában is nagy segítség lehet . Kifejezetten vadászat közben előforduló szituációkra igyekszünk felkészíteni a résztvevőket  , a feladatok úgy vannak kialakítva hogy az általánosan használt vadászfegyverekkel és 10-12 x nagyítású optikákkal is végrehajthatóak .

A szükséges lőszermennyiség min 40 – max 60 db lőszer.
A kurzuson résztvevőknek kedvezményes áron tudunk segíteni a lőszerbe szerzésben.
Ajánlott a réteges öltözködés , meleg ruházat és esővédő.

A kurzus egy napos , a tervezett program az alábbiakban részletezve :
A rendezvény  helyszíne : Duna Lőtér , 10 számú főút , Süttő és Neszmély település között , Campsite Éden szemben.

TEMATIKA

 9:00 Érkezés reggeli, bemutatkozás , eligazítás , biztonsági szabályok ismertetése után

 9:30 Ballisztika , elméleti kérdések megbeszélése , ballisztikai programok használata , lőszerek – lövedékek tulajdonságai , céltávcsövek paramétereinek ismertetése.
11:00 Szükség esetén aját fegyverek csőtorkolatnál mért lövedéksebességének mérése , ezután a tanultak alapján a szükséges ballisztikai számításokat minden résztvevő részére elkészítjük közösen.
12:00 Fegyverek belövésének ellenőrzése, fegyver belövés lépéseinek a bemutatása, lövés közbeni hibák kijavítása , a pontos lövést megalapozó legfontosabb   technikák ismertetése.
13:00  Ebéd
13:30  Lövészet folytatása az állatalakos lőlapokra mindenki külön – külön lő , a célok úgy vannak kialakítva hogy nem kell kimenni a lőlaphoz , lövés után azonnal látjuk a találatot.
A résztvevők maguk döntik el , az oktatókkal közösen ,  hogy milyen lő-pozíciókat akarnak gyakorolni illetve mely távolságokra lőnek .
15:30 fegyvertisztítási és karbantartási ajánlások ismertetése , igény esetén a fegyverek csövének megvizsgálása speciális csőendoszkóppal .

A résztvevők optimális száma 6-8 fő alkalmanként , kérem hogy minden esetben egyeztessünk az időpontokról , fix helye csak annak van aki kifizette a tanfolyam díját.
Az előzetes regisztrációt az info@proshooting.hu  email címre kérem eljuttatni , név, cím , telefonszám megadásával .A válasz email tartalmazza a számlaszámot ahova az összeget utalhatják , vagy személyesen is befizethetik telefonos egyeztetés után a Budapesti üzletünkben.

A tanfolyam díja 85 000 Ft , ami tartalmaz egy meleg ebédet  , az üdítő , ásványvíz és meleg tea egész nap ingyenesen rendelkezésre áll.

A felmerült igények alapján lehetőség van futóvad lövészet illetve koronglövész kurzusok leszervezésére is , ezekben a lövészeti ágakban nagy tapasztalattal és elismertséggel bíró oktatók segítségével .


Ballisztikai alapkurzus 2020 LEVEL II.


A Level II Hosszútávlövész tanfolyam az alapokkal már tisztában levő , tapasztaltabb lövészeknek ajánlott .  Gyorsan átismételjük a Level I tanfolyamon tanultakat , és kibővítjük a precíziós/hosszútáv  lövészet mélyebb megismertetésével .

Tematikák :

-a szél lövedékre gyakorolt eltérítő hatásának kidolgozása , felismerése ,
-a lőtéren elhelyezett célok könnyebb felismerésének módszerei
-célok 1200 m ig , a használt fegyverek,optikák  reálisan használható hatótávolságának felmérése , lepróbálása
-lövés leadása különböző pozíciókból , támasztékok használata.A lőtéren több mint 10 pálya  található , mind más és más távolságon lévő célokkal , és lehetőséget kínálva autóról , létráról ,autógumiról, szikláról , szénabáláról , barikádról , háztetőről , botról , kötélről ,stb stb lövés megtanulására .

Ezek a haladó kurzusok komoly felkészülést adnak a fegyver biztonságos kezelésére stress alatt is , a saját képességek/ erősségek  illetve a kevésbé jónak ítélt megoldások gyakorlásának jövőbeni felépítésében .
A tanfolyamon minden olyan eszközt , elektronikát  , fegyvert , optikát meg tudsz nézni , ki tudsz próbálni ,  amit ma a top lövészek használnak , és  segítünk eldönteni hogy a saját stílusodhoz mi illik legjobban , mit érdemes megvásárolni a későbbiek folyamán.


Mit lehet megtanulni:

•    A Level I tanfolyamon tanultak újra átismétlése
•    Hideg cső , tehát első lövés adatainak rögzítése , nullázás a fegyvereken
•    A milradián és MOA osztásos szálkeresztekkel való távolságbecslés begyakorlása
•    Milradian és MOA tornyok és szálkeresztek használata célpont áthelyezéshez
•    Ülő , álló ,térdelő , fekvő pozíciókbol lövés ,  külső feltámasztással/feltámasztás nélkül
•    Mozgó célpont lövésének gyakorlása
•    Tőbb távolságon elhelyezett célpont meglövésének módszerei
•    Reális verseny szituációkban , stressz alatt gyakorlás
•    A biztos , gyors lövés leadásának technikája
•    Ballisztika begyakorlása 1200 ,  méterig
•    Kül és bel ballisztika alap ismeretei
•    Az időjárás és külső tényezők hatása a ballisztikánkra
•    Felépítjük a számodra leg kezelhetőbb  elsütő billentyű kezelést ,   a fegyver visszarugásának optimális menedzselését
•    Haladó szintű  szél korrekció számítás


Tanfolyamhoz megjegyzések
Maximális létszám 8 fő/tanfolyam
Részvételi díj 300 eur/100.000 Huf
AKTUÁLIS IDŐPONTOKRÓL ÉRDEKLŐDJÖN!


Jelentkezés :
Togyer Imre
info@proshooting.hu
Telefon +36 30 9924765 

A tanfolyam helyszíne Kisbér Hánta , Shooting Farm

•    Custom épített és gyári  top kategóriás fegyverek .308 win , 7 mm rem mag , 6,5 Creedmoor , 300 win mag , 300 Norma magnum ,  338 lapua mag kaliberekben  , Nightforce , Kahles, Schmidt Bender , US Optics ,  optikákkal bérelhetőek a tanfolyamok idejére . A készlet állandóan változik , kérem előre jelezzék igényüket ha bérelni szeretnének eszközöket a tanfolyamra . A bérelt fegyverekhez csak az általunk biztosított , Match minőségű , kedvezményes árú lőszerek használhatóak .
A bérelni tervezett fegyver + optika ára 100 eur/nap , szíj , bipod , zsákok az árban benne foglaltatnak . A lőszerek  ára a kaliber és készlet függvényében , előre egyeztetés után lesz meghatározva .
•    Match minőségű lőszerek kedvezményes áron történő beszerzésében tudunk segíteni a saját fegyverekhez is
•    Kedvezményes szállás lehetőséget tudunk biztosítani a lőtér 15 km körzetében .
•    Az étkezéseket , reggeli és ebéd , a lőtéren fogyasztjuk el , a részvételi díj tartalmazza .Honlapunk fegyverekről tartalmaz tájékoztatást kizárólag arra jogosultaknak!
Kérjük, hogy csak úgy és akkor lépjen be honlapunkra, amennyiben Ön szakmai célú látogató, viszonteladó, illetőleg fegyverek felhasználásával jogszerűen, hivatásszerűen foglalkozó személy.
Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön a belépésre való jogosultságát igazolja.